Philips Multi Channel Retail


Een ecommerce oplossing waarbij online en offline dichter bij elkaar komt

Bij Webwonders zijn we benaderd door Philips om mee te werken aan een nieuw ecommerce platform. Het Multi Channel Retail project (ook wel MCR genaamd) is een ecommerce oplossing waar on- en offline dichter bij elkaar komen. Een aantal scenario's zijn uitgewerkt voor "Light gallery" een winkelketen in Belgiƫ

Als een klant online gaat shoppen kon er volledig online besteld worden, de klant kon vervolgens de bestelling laten thuisbezorgen of komen ophalen in een dichtstbijzijnde vestiging.

Als de klant een boodschappenlijst had gemaakt op de site kon in de winkel deze lijst erbij gehaald worden, zodat de winkelier met de klant alle gekozen producten kon laten zien en vervolgens in de winkel besteld worden. De klant zou zelfs, na bezichtiging, weer naar huis kunnen om daar vervolgens een online bestelproces te doorlopen.

De klant kon zelfs in de winkel komen kijken waar er een online profiel werd aangemaakt zodat de klant online en offline kon shoppen.

Voor Webwonders was ik verantwoordelijk voor het design van deze ecommerce oplossing. Ik heb nauw samengewerkt met een team van programmeurs van Philips op de High Tech Campus.

Project Details

CLIENT : Philips

TAGS : Grafisch ontwerp, Webdesign, Webwinkel

WEBSITE : http://www.philips.nl